ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تحولات اوکراین|کاهش حامیان ادامه حمایت از کی‌یف در اروپا اروپا

تحولات اوکراین|کاهش حامیان ادامه حمایت از کی‌یف در اروپا
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - هشدار ترامپ به اروپا درباره کاهش کمک آمریکا به اوکراین، ادامه تصرف مناطق مسکونی توسط ارتش روسیه در جبهه دونتسک، استقبال پوتین از میزبانی اسلواکی برای مذاکرات صلح و تاکید او بر پاسخ متقارن و قاطع به حملات اوکراین، از رویدادهای مهم جنگ هستند. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "گاردین" با استناد به نتایج نظرسنجی شرکت YouGov گزارش داده است که مردم کشورهای اروپای غربی طی یک سال گذشته کمتر از قبل خواهان حمایت از اوکراین «تا پایان پیروزمندانه جنگ» هستند.
در این نظرسنجی، شهروندان آلمان، فرانسه، بریتانیا، ایتالیا، اسپانیا، سوئد و دانمارک بین دو گزینه حمایت از اوکراین، حتی اگر مناقشه طولانی‌تر شود، و پایان درگیری‌ها از طریق مذاکره، حتی با پذیرش واگذاری بخشی از سرزمین‌ها توسط کی‌یف، انتخاب کردند.
نتایج نشان می‌دهد که در هر هفت کشور، تمایل به حمایت از اوکراین از فوریه تا دسامبر به طور چشمگیری کاهش یافته است. بیشترین درصد حامیان کی‌یف در سوئد، دانمارک و بریتانیا دیده می‌شود (به ترتیب 50%، 40% و 36%). در عین حال، تنها 28% از آلمانی‌ها، 25% اسپانیایی‌ها، 23% فرانسوی‌ها و 15% ایتالیایی‌ها از ادامه کمک به کی‌یف تا پایان حمایت کردند.
در عین حال، تعداد طرفداران حل‌وفصل مسالمت‌آمیز درگیری‌ها افزایش یافته است. این رویکرد توسط 55% از پاسخ‌دهندگان در ایتالیا، 46% در اسپانیا، 45% در آلمان و 43% در فرانسه حمایت شد. در دانمارک این نظریه 34%، در بریتانیا 32% و در سوئد 24% حامی دارد.
این گزارش تأکید می‌کند که مشخص نیست آیا این آمار نشان‌دهنده کاهش علاقه به اوکراین است یا اینکه اروپایی‌ها از مناقشه خسته شده‌اند. این نظرسنجی از تاریخ 3 تا 18 دسامبر انجام شد و در هر کشور بیش از یک هزار نفر در آن مشارکت داشتند.
پیش‌تر، در اوایل دسامبر، شبکه تلویزیونی آلمانی ZDF گزارش داده بود که حدود 52% از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی در آلمان معتقدند که باید اوکراین را متقاعد کرد تا از سرزمین‌هایی که تحت کنترل روسیه قرار گرفته‌اند، صرف‌نظر کند. در همین حال، 34% از پاسخ‌دهندگان از ادامه درگیری‌ها توسط کی‌یف با حمایت متحدان غربی پشتیبانی کردند.
در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و سی‌ و هشتمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
ترامپ به اروپا گوشزد کرده که کمک به کی‌یف را کاهش خواهد داد
روزنامه "واشنگتن پست" گزارش داده است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، به اتحادیه اروپا گوشزد کرده است که قصد دارد کمک به اوکراین را کاهش دهد.
در این گزارش آمده است: «ترامپ در حال حاضر به کشورهای اروپایی فشار می‌آورد تا کمک‌های خود به اوکراین را افزایش دهند، در حالی که هم‌زمان یادآور می‌شود که کمک‌های امنیتی به کی‌یف از سوی ایالات متحده کاهش خواهد یافت.»
این روزنامه یادآور شده است که این اقدام در واقع بخشی از استراتژی ترامپ برای تشویق اروپا به مسئولیت‌پذیری بیشتر در قبال مناقشه اوکراین است تا آنها را به سمت تلاش برای حل و فصل آن و نه تامین تسلیحاتی بیشتر در جهت ادامه درگیری‌ها سوق دهد.
خودداری پنتاگون از اظهار نظر درباره سرنگونی جنگنده F-16 در منطقه زاپروژیا
پنتاگون از اظهار نظر درباره گزارش‌های مربوط به سرنگونی جنگنده بمب‌افکن F-16 متعلق به نیروهای مسلح اوکراین در منطقه زاپروژیا خودداری کرد.
نماینده این وزارتخانه به خبرنگاران گفت: «وزارت دفاع ایالات متحده بیانیه‌ای یا اطلاعاتی برای ارائه ندارد. ما شما را به طرف اوکراینی ارجاع می‌دهیم تا جزئیات بیشتری درباره این موضوع ارائه دهد.»
روز گذشته یک مقام آگاه در روسیه مدعی شد که یک فروند جنگنده اف-16 ارتش اوکراین در حین آماده‌سازی برای شلیک موشک به منطقه زاپروژیا، سرنگون شده است. این مسئله تاکنون تایید یا تکذیب نشده است.
پیش‌ از این، سرلشکر بازنشسته ارتش ایالات متحده، گوردون دیویس، به آسیب‌پذیری جنگنده F-16 در برابر هواپیماهای روسی اشاره کرده بود. دیویس گفته بود که F-16 با مشکلاتی از جمله «محدودیت برد پروازی و آسیب‌پذیری» مواجه است و افزود: «حتی بهترین سیستم‌هایی که ما می‌توانیم بر روی این هواپیماها نصب کنیم، وضعیت آن‌ها را بهبود قابل توجهی نخواهند بخشید.»
تلفات ارتش اوکراین در منطقه کورسک از 44 هزار نفر فراتر رفته است
وزارت دفاع روسیه شب گذشته گزارش داد که نیروهای مسلح اوکراین در تمام مدت درگیری‌ها در محور کورسک، بیش از 43 هزار و 970 نفر از نیروهای خود را از دست داده‌اند.
در بیانیه وزارت دفاع روسیه یادآوری شده است که در شبانه‌روز گذشته، تلفات ارتش اوکراین در محور کورسک شامل بیش از 230 نفر، سه خودروی جنگی پیاده‌نظام، یک نفربر زرهی، هفت خودروی نظامی، یک قبضه توپ و دو ایستگاه جنگ الکترونیکی بوده است.
نیروهای اوکراینی در تاریخ 6 آگوست مواضع نیروهای مسلح روسیه در مناطق مرزی کورسک را مورد حمله قرار دادند. از آن زمان تاکنون عملیات از بین بردن نظامیان اوکراینی که به خاک روسیه نفوذ کرده‌اند، در جریان است.
ارتش روسیه یک منطقه مسکونی دیگر در دونتسک را تصرف کردند
وزارت دفاع روسیه روز پنجشنبه اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور کنترل منطقه مسکونی "گیگانت" در جمهوری مردمی دونتسک را به دست گرفته‌اند.
علاوه بر این، در جریان این عملیات یگان‌های گروه جنوب نیروهای مسلح، به واحدهای تیپ‌های مکانیزه و هوابرد ارتش اوکراین و همچنین به دو تیپ نیروهای دفاع سرزمینی اوکراین در این محور ضربات جدی وارد کردند. طبق اطلاعات وزارت دفاع روسیه، دشمن تا 230 نفر از نیروهای خود و تعدادی تجهیزات نظامی را از دست داده است.
در تاریخ 25 دسامبر، نیروهای مسلح روسیه منطقه مسکونی "نووی تروود" در جمهوری مردمی دونتسک را به تصرف خویش درآوردند. پیش از آن، در 23 دسامبر، ارتش روسیه روستای " استاروژویه" در این منطقه تصرف کرده بود. یک روز پیش از آن نیز مناطق مسکونی لوزووایا در استان خارکیف و کراسنویه در دونتسک تحت کنترل روسیه قرار گرفتند.
پوتین: اسلواکی مایل است میزبان مذاکرات درباره اوکراین باشد
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، شب گذشته، پنج‌شنبه، در یک کنفرانس مطبوعاتی در پایان اجلاس سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا در سن‌پترزبورگ، اعلام کرد که طرف روسی با پیشنهاد میزبانی اسلواکی برای برگزاری مذاکرات درباره اوکراین مخالف نیست. این پیشنهاد از سوی روبرت فیتسو، نخست‌وزیر اسلواکی، که چند روز قبل در چارچوب یک سفر رسمی به مسکو آمده بود، مطرح شده است.
پوتین در پاسخ به سوال خبرنگاری در این باره گفت: «در خصوص مکان برگزاری - بله، وی (فیتسو) پیشنهاد داده که اگر اوضاع به مذاکرات برسد، آن‌ها خوشحال خواهند شد که کشورشان را به‌عنوان محل برگزاری چنین مذاکراتی ارائه دهند. و ما هم مخالفتی با این مسئله نداریم.»
وی افزود که اسلواکی در جریان درگیری جاری مواضعی بی‌طرفانه اتخاذ کرده و از این رو، این پیشنهاد از سوی مقامات این کشور برای مسکو کاملاً قابل قبول است.
گفت‌وگوهای پوتین و فیتسو روز یکشنبه، 22 دسامبر، در کاخ کرملین انجام شد.
پوتین: روسیه خواستار پایان مناقشه اوکراین است
رئیس‌جمهور روسیه در این کنفرانس مطبوعاتی همچنین تاکید کرد که مسکو خواستار پایان یافتن مناقشه نظامی در اوکراین است و به دنبال متوقف کردن یا مسکوت کردن آن نیست.
ولادیمیر پوتین در جمع خبرنگاران گفت: «ما نیز خواستار پایان این مناقشه هستیم»، وی این سخنان را در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌های تیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، برای حل‌وفصل بحران اوکراین بیان کرده و افزود که روسیه نیازی به مسکوت ماندن این بحران ندارد.
پوتین در پاسخ به پیش‌بینی‌ها مبنی بر احتمال پایان مناقشه در سال 2025، از یک ضرب‌المثل روسی استفاده کرده و یادآور شد: «در کشور ما می‌گویند: کاش با حرف‌هایتان می‌شد عسل خورد (متعارف این جمله در فارسی این ضرب المثل است "با حلوا حلوا کردن دهن شیرین نمی‌شود" )».
بایدن در سال 2021 پیشنهاد داده بود عضویت اوکراین در ناتو به تعویق بیفتد
رئیس‌جمهور روسیه در پاسخ به سئوال دیگری، یادآور شد که جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در سال 2021 پیشنهاد داده بود پذیرش اوکراین در ناتو به تأخیر بیفتد. پوتین گفت: «می‌دانم که بایدن این موضوع را مطرح کرده بود و گفتن آن اصلاً یک راز نیست. او در سال 2021 این پیشنهاد را به من داد — عضویت اوکراین در ناتو به مدت 10 تا 15 سال به تأخیر بیفتد، زیرا اوکراین هنوز آماده نیست.»
این اظهارات پوتین در پاسخ به گزارش‌هایی بیان شد که تیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، از امکان مسکوت کردن مناقشه اوکراین تحت شرط به تعویق انداختن عضویت این کشور در ناتو به مدت 10 تا 20 سال صحبت کرده‌اند. پوتین توضیح داد که در پاسخ به پیشنهاد بایدن گفته بود که اگر روسیه با این پیشنهاد موافقت کند، اوکراین در این مدت برای عضویت در ناتو آماده خواهد شد و از بعد تاریخی چنین مدت 10 تا 20 ساله‌ای به مانند فقط یک لحظه است.
وی افزود: «برای روسیه تفاوت چندانی ندارد که کی‌یف امروز، فردا یا 10 سال دیگر به ناتو بپیوندد.» پوتین همچنین اشاره کرد که از اظهارات تیم ترامپ در این باره اطلاع دقیقی ندارد و باید روند اوضاع را زیر نظر گرفته و منتظر اعلام رسمی مواضع بود. 
روسیه همیشه به حملات علیه خاک خود به صورت متقارن پاسخ می‌دهد
ولادیمیر پوتین اعلام کرد که روسیه همیشه به حملات علیه خاک خود به صورت متقارن پاسخ می‌دهد. رئیس‌جمهور روسیه در نشست خبری شب گذشته گفت: «ما همیشه به صورت متقارن و آینه‌وار پاسخ می‌دهیم. اگر علیه ما از یک نوع سلاح استفاده شود، ما نیز همان نوع سلاح را به کار می‌گیریم. به عنوان مثال، اوکراین پنج تا هفت سامانه ATAСMS استفاده کردند. ارتش روسیه با یک حمله جامع به آن پاسخ داد، اگر اشتباه نکنم، 221 حمله با استفاده از سلاح‌های دقیق و دوربرد. ما به صورت نظام‌مند عمل می‌کنیم.»
وی افزود که در صورت نیاز به استفاده از تسلیحات قدرتمندتر میان‌برد، روسیه این تسلیحات را به کار خواهد گرفت. پوتین همچنین تأکید کرد که سامانه موشکی «اورشنیک» را می‌توان دوباره استفاده کرد، اما روسیه عجله‌ای برای این کار ندارد.
پوتین: موشک‌های "اورشنیک" وجود دارد، اما تعدادشان محدود است
رئیس‌جمهور روسیه، در پاسخ به سوال خبرنگاران اعلام کرد که سامانه‌های موشکی "اورشنیک" در روسیه وجود دارد، هرچند تعداد آن‌ها در حال حاضر محدود است.
ولادیمیر پوتین گفت: «این یک راز نیست و ما هم چیزی را پنهان نمی‌کنیم. من قبلاً گفته بودم که تعداد سامانه‌های "اورشنیک" ما فعلاً زیاد نیست. ولی ما این سامانه‌ها را داریم و بیش از یک سیستم هم در اختیار داریم. با این حال، عجله‌ای برای استفاده از آن‌ها نداریم، چون این سلاح بسیار قدرتمند است و برای انجام وظایف خاصی طراحی شده است.»
وی اضافه کرد که تولید انبوه این سامانه‌ها آغاز شده و گفت: «اکنون به تعداد مورد نیاز تولید خواهیم کرد. برخی از آن‌ها را در خاک بلاروس مستقر خواهیم کرد. ما به صورت نظام‌مند عمل می‌کنیم.»
ولادیمیر پوتین همچنین تأکید کرد که روسیه در برابر تلاش‌های غرب برای بی‌ثبات کردن کشورهایی در مرزهایش، باید بسیار قدرتمند عمل کند. وی در پاسخ به سوالی درباره واکنش روسیه در صورت تلاش غرب برای بی‌ثبات کردن مولداوی و بلاروس گفت: «باید قوی بود!»
بلاروس ممکن است در مرحله نخست 10 سامانه «اورشنیک» مستقر کند
الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهور بلاروس، اعلام کرد که این کشور قصد دارد حدود 10 سامانه موشکی «اورشنیک» را در خاک خود مستقر کند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاران پس از پایان اجلاس اتحادیه اقتصادی اوراسیا گفت: «فکر می‌کنم در حال حاضر 10 سامانه کافی است، و بعداً خواهیم دید. اگر روس‌ها بخواهند تعداد بیشتری مستقر کنند، ما هم تعداد بیشتری را خواهیم پذیرفت.»
سپس، لوکاشنکو همین موضوع را به ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، که به او نزدیک شده بود، تکرار کرده و به وی توضیح داد که بحث بر سر تعداد احتمالی استقرار این سامانه‌ها در بلاروس است.
پیش‌تر، در اوایل دسامبر، لوکاشنکو از پوتین درخواست کرده بود که سامانه‌های موشکی برای پرتاب موشک‌های بالستیک مافوق صوت میان‌برد «اورشنیک» روسیه را در اختیار بلاروس قرار دهد.
وی ابراز نگرانی کرده بود که وضعیت در مرزهای این کشور با لیتوانی و لهستان تنش‌آمیز است و نیروهای ناتو به مرزهای غربی بلاروس نزدیک می‌شوند. در پاسخ، پوتین امکان استقرار سامانه‌های «اورشنیک» در بلاروس برای نیمه دوم سال 2025 را ممکن دانسته بود.
توصیه لوکاشنکو به آلمان برای احیای روابط با روسیه برای نجات اقتصادش
رئیس‌جمهور بلاروس از مقامات آلمانی درخواست کرد تا برای نجات اقتصاد کشورشان، روابط خود با روسیه را احیا کنند. 
الکساندر لوکاشنکو شب گذشته در حاشیه اجلاس اتحادیه اقتصادی اوراسیا به خبرنگاران گفت: «آنها برای نجات کشورشان باید گاز بخرند، پول به روسیه بپردازند و روابط عادی را احیا کنند. نه به خاطر روسیه، روسیه بدون آن‌ها هم از پس کارها برمی‌آید، و ما هم همین‌طور. آلمان به خاطر اقتصاد این کشور باید روابط با مسکو را احیا کند.»
پیش‌ از این، سرگئی نچایف، سفیر روسیه در آلمان، گفته بود که روابط میان روسیه و آلمان به ابتکار برلین و به دلیل پیروی کورکورانه از سیاست واشنگتن تخریب شده و این مسئله جای تأسف عمیق دارد.
گفت‌وگوی تلفنی رئیس‌جمهور صربستان با زلنسکی
الکساندر ووچیچ، رئیس‌جمهور صربستان، در جریان یک تماس تلفنی با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، درباره همکاری‌های دوجانبه و امکان انجام دیدارهای آینده گفت‌وگو کرد.
ووچیچ در پستی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «گفت‌وگویی مفید و خوب با رئیس‌جمهور اوکراین درباره تمام مسائل مهم مربوط به همکاری دوجانبه داشتیم.»
وی همچنین اطلاع داد که صربستان سفارت خود را در کی‌یف بازگشایی کرده و این اقدام می‌تواند به بهبود بیشتر روابط میان دو کشور کمک کند. ووچیچ افزود: «ما مسیر اروپایی دو کشور و همچنین امکان دیدارهای دوجانبه بیشتر در آینده را بررسی کردیم.»
پیش‌تر، در اوایل نوامبر، ووچیچ ابراز امیدواری کرده بود که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، بتواند به صلح در اوکراین دست یابد. او تأکید کرده بود که ترامپ به دنبال پیشنهاد و یافتن راه‌حلی برای پایان دادن به مناقشه خواهد بود، هرچند که یافتن چنین راه‌حلی آسان نخواهد بود.
تحولات اوکراین| عدم تمایل ترامپ برای تکرار توافقات مینسکتحولات اوکراین| تغییر لحن زلنسکی درباره مذاکرات با روسیهتحولات اوکراین| طرح ترامپ برای پایان دادن به درگیری چیست؟ انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1307636/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش اتحادیه اروپا به سقوط هواپیمای جمهوری آذربایجان

واکنش توئیتری عراقچی به شراکت راهبردی ایران و چین

حضور سه نماینده ایران در مسابقات کاپ آسیا تنیس روی میز | اخبار ورزشی

چین مخالف تحریم‌های ایران است/ حمایت پکن از حل مساله هسته‌ای از طریق مذاکره

تفاهم‌های مشترک ایران و چین؛ راه ثبات و آرامش بدون مداخله خارجی است

معرفی ربات کروی پلیس چین

برای تامین امنیت دست به هر اقدامی می زنیم

سوریه؛ محور اصلی رایزنی وزرای خارجه آمریکا و ترکیه

نکات مهم مصاحبه وزیر امور خارجه آمریکا

دولت جلوی رانت ارزی 700 هزار میلیارد تومانی را گرفت

عصر ایران: آقای جلیلی! «عمق راهبردی» توقف قانون حجاب را درک کنید

افشای جزئیات تازه‌ای از انفجار پیجرها در لبنان

بازداشت نیم میلیون پناهجویانی که در مسیر آمریکا بودند

تظاهرات خانواده‌های اسرای صهیونیست در اسراییل

بازدید وزیر دفاع عراق از مرزهای این کشور با سوریه

دولت انتقالی سوریه: خواهان روابط راهبردی با مصر هستیم

رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران: فروش هرشانه تخم مرغ بالاتر از 140 هزارتومان گرانفروشی است

شرایط وام فوری 10 الی 70 میلیون تومانی دیجی‌پی

تغییر رفاه ایرانیان در 13 سال اخیر + جدول

اجرای طرح سراسری خشکبار قاچاق در کشور

پیش‌ بینی مهم بازار بورس در سال 1404 | روند نزولی بازار سرمایه قطعی است؟

عارف: راهبرد دولت تک‌نرخی کردن ارز است

مطالعات ساختار فضایی سکونتگاه‌های جدید ساحلی آغاز شد

ایستادگی تا مرز شهادت؛ گفتمان مقاومت در برابر ظلم

فرزندان سردار قاسم سلیمانی

واکنش اتحادیه اروپا به سقوط هواپیمای آذربایجانی

کربن‌زدایی فولاد اروپا و حمایت‌های دولتی

واکنش روسیه به تحریم‌های اروپا

پیشگویی‌های هولناک بابا وانگا برای سال 2025 چه هستند؟

2 محور اصلی در رایزنی‌های ایران با چین و روسیه | 3 پرونده ادعایی برای افزایش فشارها بر ایران چیست؟

صادرات فولاد چین در سال 2024 از رکورد 2015 فراتر رفت

عراقچی: غرب آسیا (خاورمیانه) متعلق به مردم غرب آسیا است

گمانه‌ هایی درباره دو تحول مهم در سیاست خارجی ایران

تفاهمات جدید ایران و چین در سفر عراقچی به پکن

روایت چینی از دیدار عراقچی و وانگ یی

وزیر امور خارجه شراکت راهبردی ایران و چین را آهنین توصیف کرد

تفاهمات مشترک وزرای امور خارجه ایران و چین چه بود؟

سرشبکه وابسته به گروهک تروریستی منافقین در اردبیل دستگیر شد

رئیس جمهور دستور «روز قم» را در تقویم ابلاغ کرد

از طرطوس تا طبرق؛ اهرم‌های کرملین برای به چالش کشیدن ناتو/ لیبی قربانی شکست روسیه در شام می‌شود؟

وقوع یک انفجار وحشتناک در نزدیکی وزارت کشور افغانستان +جزئیات

بالا گرفتن درگیری مرزی افغانستان و پاکستان

حمله جدید آمریکا و انگلیس به این منطقه یمن

درگیری‌های پراکنده میان مُهره‌های ترکیه و آمریکا در حلب

محمود عباس یار کمکی نتانیاهو

رویا‌های برقی کابوسی برای فلزات باتری

این شهر مهم آمریکا استفاده از هوش مصنوعی را محدود کرد

بازداشت یک زن خبرنگار ایتالیایی در ایران

ضرورت تقویت اراده ملی در این برهه حساس

روایت روزنامه انگلیسی از پیروزی حتمی روسیه در جنگ اوکراین و موانع صلح